risktubildning

Utökad risktubildning, del 1 och 2

Du som ska ta körkort måste vara godkänd på både Riskettan och Risktvåan innan du får påbörja dina Teoriprov och Förarprov. Riskutbildningarna görs inte vid samma tillfälle eftersom de omfattar flera timmar vardera och hålls på olika platser. Dels i lektionssal och dels på trafikövningsplats.

Riskettan

Utbildningen omfattar alkohol, andra droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden. Den hålls som lärarledd lektion.

Risktvåan

Utbildningen kallades tidigare halkbana och omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Den genomförs på trafikövningsplats och tidpunkt att göra den bestämmer du och din körskolelärare tillsammans.

Riskutbildning del 1

Första delen av den utökade riskutbildningen omfattar alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Kursen hålls som lärarledd lektion. Du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället. Kursens längd är 180 min.

Undervisningen sker på svenska så du måste behärska det i tal och skrift. Tolkning ej tillåten.

Teaching is in Swedish so you must master it in speech and writing. Interpretation is not allowed.

 

Kostnad: 700 :-

Tänkvärt

För att du ska få ut mesta möjliga av dina riskutbildningar är det bra om du gör dem i slutet av din utbildning. Detta med tanke på både din körförmåga och din möjlighet att förstå samband mellan orsak och verkan. Vi vill helt enkelt att du ska få ut så mycket som möjligt av dina Riskutbildningar.

Riskutbildningarna hålls regelbundet, oftast varannan vecka. Du måste legitimera dig vid kurstillfället. Föranmälan krävs.

Vid frågor, kontakta vår reception. Båda utbildningarna kan bokas via vår reception.

Välkomna!

anmälan till riskutbildning del 1